Lejrskole


Lejrskoleophold kan arrangeres med forplejning efter jeres ønsker og behov, ligesom U3z Aalborg efter aftale kan benyttes til forskellige aktiviteter i forbindelse med lejrskolen.
Ved planlægning af et lejrskoleophold anbefaler vi at I benytter vores hjemmeside www.aalborglinks.dk til inspiration, samt fanen inspiration til lejrskoler, som indeholder mange forslag til temaer for en lejrskoletur til Aalborg. 

Vikinger og vikingetid
Besøg museet på Lindholm høje. Brug museets skoletjeneste. Tag på udflugt til vikingeborgen ved Aggersund.

Aalborg centrum for IT-udvikling i Danmark
Besøg universitetets videnspark, NOVI, eller institutter som arbejder med IT udvikling. Besøg Nordjyske Stiftttidende, KMD eller Posthuset.

Natur - kultur. Truede dyrearter
Besøg Aalborg Zoo og benyt skoletjenesten der. Limfjorden ligger lige uden for vandrerhjemmet. Færge til Egholm kun 5 min gang fra vandrerhjemmet med mulighed for "at gå øen rundt". Strandeng, krat og dyreliv stort set i fred for mennesker og biler.

Udvikling i detailhandel
I Aalborg kan man se eksempler på typisk detailhandel gennem næsten 100 år. Små butikker på Kastetvej kort fra vandrerhjemmet som de også så ud i 1950, gågader med stormagasiner og det nyeste Aalborg Storcenter med butikker og Bilka.

Kirker og religion
Budolfi kirke (domkirke) og komplekset med klosteret er de ældste kirkehistoriske steder i Aalborg. Der er også kirker fra det 20. århundrede, traditionelle og moderne - alle indenfor busafstand af vandrerhjem. Katolsk kirke i vestbyen.

Sports Mekka Aalborg
Se AAB på stadion til hjemmekamp. Besøg Gigantium - en af Danmarks største sportshaller. Kom på glatis på Aalborg skøjtestadion eller se pucken flyve til ishockey kamp samme sted. Friluftsbad om sommeren 800 m fra vandrerhjemmet. Spil rundbold på vores plæne.

Danmark i krig
Besøg garnisionsmuseet kort fra vandrerhjemmet. Kasernebesøg med indlagt ”stroppetur” eller Aalborg lufthavn, som er base for luftvåbenets kampfly. Skipper Clement statue ved Skipperen minder om et stort slag lige syd for Aalborg og kan give en historisk vinkel til besøget.